à la carte


Starters



SHARING/VOORGERECHTEN


Pata Negra *, pan con tomate

Tempura van Nobashi garnalen, sweet        
chili

Dierendonck one-bites, marbré de  
boeuf, tripelbier

Gegrilde witte worst, augurk, uitjes



VOORGERECHTEN
 

Huisbereide terrine van ganzenlever, marmelade, brioche

Artisanale garnaalkroketten, grijze garnalen, citroen

Carpaccio van gerijpte en gerookte Holstein, Parmezaan, dressing

Wilde scampi, gegrild, huisgemaakte tartaar

Burrata, kerstomaten, honing

Gerookte zalmbonbon, grijze garnalen, groene kruiden

Artisanale kaaskroketten, Gruyère, Parmezaan



Classic dishes

Brasvar wangen, Petrus dubbel bruin, appel

Argentijnse Picanha, chimicurri, handgesneden frietjes

Rode poon, langoustine jus, zrisotto nero

Ravioli met ricotta en spinazies, tomaat, basilicum

Steak tartaar, Charolais, Label Rouge

Contrefilet 'Aubrac', handgesneden frietjes, bordelaise
 
Lamskroon, persillade, pomme gratin

Gamberoni, gamba's op de grill, kruidenboter

Zeetong *, meunière, kappertjes

Gegrilde tonijn, tartaarsaus, handgesneden frietjes



Butcher's selection


Côte à l'os ‘Belgisch Wit-Blauw’ (2 pers.), zeer zachte smaak, mager en sappig dankzij de fijne spiervezels. Gegrild op houtskool.

Filet pur ‘Limousin’, stevig, mals, smaakvol. Uit het Centraal Massief in Frankrijk.
 
Filet pur 'Rossini', met huisbereide terrine van ganzenlever.

Côte à l’os Dry Aged ‘VacaPunc Premium' (2 pers.), unieke selectie door Dierendonck op kleur, vetmarbrering, aroma, consistentie en structuur.

Porterhouse Dry Aged ‘VacaPunc Premium' (1 pers.), voor zij die van de smaak van vroeger houden: krachtig en intens. Kleine côte-à-l’os.




Desserts

Crème brûlée
Sablé van hazelnoot
Coupe colonel, sorbet, vodka
Vanileroomijs, meringue, fondant chocolade
Chocolademousse Callebaut
Café glacé
Dame blanche vers vanilleijs, warme chocolade, slagroom
Moelleux van chocolade
Nougat glacé met pistachenoten
Tiramisu




Tijdelijke menu's


Menu De Flandrien

Burrata, kerstomaten, honing
of
Gerookte zalmbonbon, grijze garnalen, groene kruiden
of
Carpaccio van gerookte en gerijpte Holstein, parmezaan, dressing

°

Rode poon, risotto nero, langoustine jus
of
Brasvar wangen, Petrus dubbel bruin, appel
of
Contrefilet 'Aubrac', handgesneden frietjes, bordelaise

°

Crême brûlée
of
Chocolademousse Callebaut
of
Irish coffee ( suppl. 5€)

56€ pp.



Lunch maandag- en vrijdag-middag

Lunch is steeds 'op basis van' De Flandrien-maand menu welke dan wordt geserveerd.

Lunch enkel hoofdgerecht 21€ pp.

Lunch voor- en hoofdgerecht 29€ pp.